• English
  • Magyar

Burkus József

Nívó-díjas festőművész honlapja

Bemutatkozás

Burkus József Budapesttől New Yorkig mindenhol otthon lévő festő. Élt a világ két legfejlettebb államában: Svájcban és az Amerikai Egyesült Államokban.

Az eddigi ötven önálló kiállítását három kontinens előkelő galériáiban rendezhette. Szerepelt St. Moritzban a Kunsthalleban ugyanúgy, mint az amerikai Addison galériában, vagy legutóbb 2008-ban az Európai Parlamentben.

 

Regényes, fordulatokkal teli életéről, művészetéről először Feledy Balázs művészeti író írt könyvet, "A határtalan" címmel.

 

"S ahogy átvezetődött Burkus stílusa a látvány felől a fantázia felé, úgy nyerte el még inkább egyéni arculatát. A mai posztmodern eklektikával telt irányzatok között a transzavantgard körülményei által színesítetten alakította ki individuális szemléletét, melynek természetesen szintén jelentős gyökerei vannak a világ és Magyarország művészetében, de mivel karaktere egyedibb, mitológiája sajátosabb, s mivel nem igazodik semmiféle divat áramához, így teljesítménye magányosan áll a kortárs művészetben." /Feledy Balázs/

 

Látogatók száma 

 

Copyright © Burkus József 2011 - 2022

 

Powered by

Facebook